Historik

THYBOESMINDE STAUDER
er en specialplanteskole med hovedvægten lagt på stauder, planter der kommer igen år efter år. Staudeplanteskolen havde sin opstart i foråret 2003. Der er mellem 800 og 1000 forskellige stauder til salg. Her findes også et lille udvalg af forskellige hyld. Mellem 10 og15 forskellige.

Jeg opformerer mange af planterne selv, med frø, der sås vinter og forår, med stiklinger taget i forsommeren og deling af moderplanter forår og efterår. Desuden importere jeg nyheder fra Holland og handler hos engro-staudeplanteskoler i Danmark.


SKØRE PLANTER

Jeg er hele tiden på udkik efter anderledes og underlige planter. Det kan f.eks. være Skovanemoner, der findes i et utal af former, nogle bare smukke i en anden farve eller fyldte, andre næsten forkrøblede og bizarre i deres udtryk. Eller det kan være Falske Nælder, der i udtryk og vækst ligner Brændenælden, men ikke ejer evnen til at brænde.
Hvert år køber jeg bl.a. frø af stauder, jeg ikke kender, for at finde noget nyt og anderledes at undres og glædes over. Derudover prøver jeg at opspore interessante stauder i udenlandske planteskoler.


LIDT OM MIG SELV
Jeg hedder Kirsten Elfrida Bengtson, er 50 år og uddannet væksthusgartner i 1985. Jeg er gift med Henrik og har 4 drenge i alderen 18 - 25 år. Vi har boet her på Skiveren i 25 år, og jeg har interesseret for stauder siden jeg var omkring 20 år gammel.Ingen kommentarer:

Send en kommentar