fredag den 19. august 2016

Augustblomster i haven

August er en dejlig tid i haven, der er så mange stauder der er på deres højeste lige nu.
Her kommer et lille udsnit fra haven.

Caryopteris divaricata - Staudeblåskæg
Caryopteris findes også som staude, mange kender den sikkert som busk, med små blå kvaste i efteråret, dette er en fætter med meget yndige og svævende blomster. Trives i sol i alm. til tør jord.
Den har dog en finurlighed, den dufter af hotdog/pølsevogn når man rører ved bladene, men det er ikke noget man kan lugte medmindre man rører ved den.

Caryopteris divaricata
Persicaria amplexicaulis 'Rosea' - Kertepileurt
Kertepileurt er en absolut favorit i haven. Mange af sorterne blomstrer fra først i juli tl frosten kommer. Alm. jord i sol til let halvskygge.
Kertepileurt - Persicaria amplexicaulis , måske sorten 'Orange Field'.
Hjortetrøst er en rigtig sommerfuglemagnet, når solen skinner på den. Her er den taget i morgenlys uden pynt. Findes i forskellige højder, fra 1 m til 2 m. Trives i alm. til fugtig jord i sol til let halvskygge.
Hjortetrøst - Eupatorium

 Høstfloks er ikke til at komme udenom, der findes så mange dejlige nuancer , fra hvidt over lyserød til lilla og næsten orangerøde farver, og alt der i mellem.

Høstfloks

Høstfloks

Høstfloks
De 2 til 3 årige rødbladede kvan står majestætiske i haven i øjeblikket. Man skal huske at lade planten smide nogle frø. da den dør efter blomstring.
Rødbladet Kvan - Anegelica 'Vicar's Mead'
 Og jeg måtte lige have et billede med igen af mine skærmliljer, der vokser i jorden og ikke skal ind hver vinter.
Skærmlilje - Agapanthus campanullatus 'Cally hardy mix'
Havehilsen
Kirsten Bengtson

5 kommentarer:

 1. Skønne billeder - jeg nyder også de fleste af dem i min have, men den første kendte jeg ikke, den ser spændende ud.
  Hilsen fra Samsø

  SvarSlet
 2. Hei, Kirsten vi er to norske damer som kommer forbi fredag 26 august på vei til Århus, håper du har åpent da

  SvarSlet
 3. Jeg beundrer også din staudeblåskæg. Sidste år købte jeg sådan en hårdfør agapanthus, da Ege havde åben have; desværre er den ikke dukket op efter vinteren.

  SvarSlet
 4. Hej Kirsten, jeg nyder også min staudeblåskæg lige nu, den kommer trofast hvert år. Phloksene er skønne og iår er mine meget høje og så dufter de. Jeg sender en bestillingsseddel en af de nærmeste dage.

  Knus Hanne

  SvarSlet
 5. Jeg købte en staudeblåskæg hos dig for nogle år siden. Den er dejlig nem, og er blevet så flot i år. Jeg er meget glad for den, og det er humlebierne også. Jeg prøvede lige at google den og fandt en brogetbladet variant, Caryopteris divaricata 'Snow Fairy', den er ret flot - kunne godt være en ønskeplante.

  SvarSlet