onsdag den 7. august 2013

Friske varer på hylderne....

Så er der lige kommet planter hjem. Gamle kendinge, der var udsolgt og et par enkelte nyheder.

Coreopsis verticillata 'Moonbeam'
Geranium  'Blushing Turtle' NYHED
Geranium Dragon Heart'
Geranium 'Patricia'
Geranium 'Pink Penny'
Geranium 'Rozanne'
Geranoum 'Silvia's Surprice' NYHED
Geranium sanguineum 'Canon Miles'
Salvia nemorosa 'Caradonna'
Salvia nemorosa 'Ostfriesland'
Salvia nemorosa 'Rosenwein'
Salvia nemorosa 'Schneehügel'
Rheum 'Vinrabarber'


En af nyhederne er Geranium 'Blushing Turtle fra firmaet Blooms of Bressingham. En lækker storkenæb med masser af store satin-lyserøde blomster med mørkere årer, og en overdådig hovedblomstring i juni , efterfølgende vil der komme en sen mere sparsom blomstring fra september til frost.
Blomsterne er  2,5 cm i diameter. De ahornlignende blade får fin gylden efterårsfarve.Bliver ca. 60 cm høj og  lægger ranker 35 - 40 cm ud til hver side, (70 - 80 cm i diameter). En livskraftig plante, der kan holde ukrudtet væk. (Så navnet skyldes måske plantens udtryk, Blushing Turtle = rødmende skildpadde)
Trives i alm. til tør jord i sol.
Geranium 'Blushing Turtle'
Den anden nyhed kommer også fra Blooms of Bressingham og er også en storkenæb. Geranium 'Silvia's Surprise' har lyserøde blomster med hvidt center fra juni til frost. Blomsterne er 2,5 - 4 cm i diameter. Trives i alm. jord i sol til halvskygge. Planten er opdaget af Sylvia Morrow, England. Spreder sig med ranker på 30 - 35 cm. (70 cm i diameter), og bliver 30 - 40 cm høj. (I stil med Geranium Pink Penny)
Geranium 'Silvia's Surprise'
Geranium 'Pink Penny'
Geranium 'Rozanne' bliver ved med at imponere mig. På en cykeltur til Sæby, på vej mod havnen ved glaspusteren, så jeg dette flotte syn, det var først i juli i år. Imponerende !! (Farven er lidt for blå på billedet)
Geranium 'Rozanne'
Geranium 'Dragon Heart' er også en af mine favoritter. I år har den blomstret i mindst 2 måneder uafbrudt, nu tager den lige en pause, men der er allerede nye knoper på vej. I min have står den varmt og tørt i fuld sol.
Geranium 'Dragon Heart'
Sensommerhilsen
Kirsten Bengtson

www.thyboesminde.blogspot.com
www.thyboesminde.dk1 kommentar:

  1. God timing, jeg har planlagt en tur op til dig idag:-)
    Med venlig hilsen
    Lene Jensen Nordjylland

    SvarSlet